Ce sunt produsele dermatocosmetice

In momentul de fata oferta de dermatocosmetice din farmacii este foarte variata, gasim produse pentru toate familia, creme de toate tipurile, inclusiv elemente de make-up. Dar mai exact ce reprezinta notiunea de dematocosmetic ne explica Mihaela Panduru, medic specialist dermatologie, Medlife.

  ce-sunt-dermatocosmeticele

 

Care este diferenta dintre produsele dermatocosmetice si cosmeticele traditionale, obisnuite?

Dermatocosmeticele reprezinta produse intens studiate si aprobate de o echipa de profesionisti. Majoritatea acestor produse nu contin parfum, sunt non alergenice si non comedogenice, adica nu provoaca aparitia punctelor negre sau a comedoanelor.

 

Au dermatocosmeticele contraindicatii?

In principiu daca folosim corect un produs, acesta nu are contraindicatii. In schimb, daca se aplica de exemplu un produs dermatocosmetic pentru tratamentul acneei pe un ten uscat atunci sigur acesta este contraindicat.

 

Ca sa folosesti dermatocosmetice trebuie sa ai obligatoriu pielea sensibila?

Nu neaparat. Produsele dermatocosmetice sunt pentru toate tipurile de tegument, insa ele trebuie corect folosite in functie de tipul de ten sau de prezenta unei anumite afectiuni dermatologice

 

De la ce varsta le putem folosi?

De  la orice varsta. Sunt produse care sunt destinate pielii inca din prima zi de viata.

 

Pot dermatocosmeticele vindeca sau amelioraanumite afectiuni ale pielii?

De obicei folosim aceste produse pentru a preveni anumite afectiuni, de exemplu hiperpigmentarile produse de soare sunt prevenite prin folosirea de creme cu factor de protectie, sau ca produse ajutatoare unui tratament (o crema hidratanta pentru a preveni efectul iritativ al tratamentului antiacneic) sau uneori pentru a mentine efectul tratamentului efectuat.

 

Este in regula ca adultii sa foloseasca anumite dermatocosmetice destinate copiilor?

Desigur, insa uneori este posibil ca de exemplu crema pentru copii sa fie prea grasa pentru un ten adult si sa favorizeze aparitia acneei, de aceea este bine sa avem grija.

 

Machiajul cu dermatocosmetice este mai sigur pentru piele, gene etc?

Folosirea unui machiaj cu dermatocosmetice este mai sigur pentru piele intrucat nu produce alergii, iritatii si nu favorizeaza aparitia leziunilor de acnee.

 

Vizual: mybodyhealth