Review Natural Nail Base Coat, OPI

Lac baza pentru unghii ce se aplica inaintea lacului colorat, si asigura aderenta si protectie impotriva petelor sau ingalbenirii.

 

Cred ca atunci cand alegem un lac de unghii in primul rand suntem atrase de culoare. Si nu de putine ori s-a intamplat ca anumite branduri datorita nuantelor intense sa pateze unghia, fie ca vorbim de rosu, albastru, orange sau chiar negru. Si daca vrem sa aplicam apoi un nude asta sa fie foarte greu, intrucat rezultatul final va fi inestetic.

Unul dintre rolurile esentiale ale bazei este sa protejeze unghia impotriva acestor pete suparatoare ce ies dupa mai mult timp. Natural Nail Base Coat a trecut proba de foc cu mai multe culori aplicate peste, si niciodata, dar niciodata, unghia nu a fost patata.

opi-baza-sticla-unghii

Asa cum se vede si in poze culoarea sa este rozalie, dar aplicata pe unghie se comporta ca un lac incolor ce nu schimba nuanta lacului colorat. Baza este destul de fluida, practic are consistenta unui lac de unghii normal, asa ca ai grija sa nu lasi sticluta deschisa prea multa vreme intrucat lichidul se va ingrosa si va face bule de aer minuscule. In acest caz, sub nicio forma nu trebuie adaugata acetona pentru ca practic strici produsul, ce ulterior nu va fi la fel de eficient.

Timpul de uscare este foarte rapid. Pana am terminat de aplicat baza pe mana dreapta, unghiile de la stanga deja sunt uscate, deci colorarea unghiilor nu va fi deloc ingreunata. Lacul colorat adera foarte bine chiar de la primul strat si se aplica foarte usor peste baza. De mentionat ca regulile manichiurii raman aceleasi, inclusiv baza trebuie sa se afle la distanta de 1 mm de cuticula.

opi-baza-sticla-deschisa

A doua misiune a bazei pentru unghii este sa prelungeasca durata de viata a manichiurii, iar din punctul meu de vedere rezistenta de circa 5 zile cu tot cu vase spalate si spalat pe cap este mai mult decat rezonabila. Am folosit-o inclusiv pe unghiile de la picioare, unde pedichiura mi-a rezistat si 2 saptamani. Abia incepuse sa se ciobeasca pe la colturi. Am facut un fel de provocare, sa vedem cat poate. Si a putut.

La sfarsitul lunii mai am facut un interviu cu Andreea Lascu, trainer national OPI, care ne-a impartasit Secretele unei manichiuri personalizate si ne-a vorbit inclusiv despre importanta aplicarii bazei ce previne inclusiv ingalbenirea. Si ce-i drept, de cand folosesc Natural Nail Base Coat unghiile mele arata cat se poate de natural, sanatos, de parca niciodata nu au vazut lac de unghii ce in timp are acest potential de ingalbenire.

opi-baza-sticla-2

Andreea Lascu ne invata cum sa facem manichiura mai durabila si prin sigilarea unghiei, pe care din punctul meu de vedere o putem facem inclusiv cu baza. In acest sens e nevoie de putina dexteritate, pe care cu siguranta o vei dobandi in timp.

 

Pret: aprox 50 lei