Secretele unei manichiuri personalizate si durabile

Oare manichiura si pedichiura trebuie sa aiba aceeasi culoare? In ce forma este corect sa iti pilesti unghiile, si ce nuante de lac de unghii se potrivesc cel mai bine culorii pielii tale? O serie de intrebari pentru Andreea Lascu, trainer national OPI .

  unghii-multicolore

Ce nuante de lac sa folosim daca avem in vedere culoarea pielii?

Pentru o piele deschisa vom folosi culori ce contin pigment rece. Asadar iarna vom opta pentru pruna, visiniu, mov, albastru, iar primavara si vara putem obtine o manichiura impecabila cu nuante pastel sau rosu trandafiriu.
Tenul mai inchis la culoare va alege nuante calde (pigment galben). Tenului bronzat ii sunt corect asociate culorile metalizate si/sau cu sidef, nuantele de corai, rosu, beige.
Un ten masliniu ar trebui sa prefere iarna nuante de albastru, rosu-maron, kaki.

 

Ce forma a unghiei este mai stylish?

Forma unghiei se alege in functie de rezultate dorite, patul unghial contribuind si el foarte mult in realizarea manichiurii.  Anul acesta eleganta se traduce printr-o forma a unghiei de tip migdala care avantajeaza degetele subtiri, cu un pat unghial lung.
Unghiile patrate si scurte se potrivesc mai bine cu un pat unghial mai scurt.  Aceasta forma capata un plus de eleganta si este foarte bine pusa in valoare de nuantele inchise precum pruna, negru, visiniu.

 

Manichiura si pedichiura trebuie sa aiba aceeasi culoare? Sau putem purta culori diferite, dar complementare?

Manichiura si pedichiura nu trebuie  neaparat sa aiba aceeasi culoare. Este ca si cum am asorta rujul cu nuanta unghiilor. De exemplu daca optam pentru corai la maini, atunci pedichiura va fi pusa in valoare de un verde crud/kaki sau viceversa.

 

Manichiura cu gel afecteaza sau nu unghia? Inclusiv manichiura semi-permanenta.

Manichiura cu gel este foarte apreciata astazi. Produsul in sine, daca este de buna calitate, nu agreseaza unghia in niciun fel.  O unghie agresata  dupa manichiura cu gel este mai degraba rezultatul serviciului in sine. Daca unghia nu este pregatita corect inaintea aplicarii produsului, atunci este posibil ca acea unghie sa fie traumatizata dupa cateva aplicari. Valabil si pentru manichiura cu oja semi-permanenta.
Inca un lucru important pentru doamnele/domnisoarele care opteaza pentru aceasta manichiura este de a respecta sfaturile profesionistului. Manichiura cu gel se intretine si acasa folosind un ulei de cuticule cu proprietati hranitoare.
Pentru indepartarea gelului de pe unghie este necesara vizita la salon. Daca indepartarea este brutala, atunci straturile de keratina ale unghiei se vor rupe, iar unghia va avea nevoie de tratament pentru reparare.

 

Ce tips&tricks exista astfel incat manichiura sa dureze mai multa vreme?

Rezultate impecabile si de lunga durata vom obtine daca produsele folosite sunt de cea mai buna calitate, este foarte important acest aspect. Inainte de a aplica culoarea aleasa este vital stratul de baza. Aceasta baza protejeaza unghia impotriva ingalbenirii, si in acelasi timp realizeaza aderenta cu unghia pentru un suport mai bun al lacului colorat. Primul strat de culoare trebuie aplicat foarte subtire si are nevoie de 3-5 minute pentru a se usca. Repetati pasul cu al doilea strat de culoare si sigilati capatul unghiei (o mangaiere usoara cu pensula foarte putin incarcata pentru a nu murdari buricul degetului).  Aplicati un strat subtire  de top coat peste lac si sigilati din nou capatul unghiei. Pentru o uscare rapida si un luciu desavarsit puteti folosi un produs de uscare a lacului.

 

Dar pentru a avea cuticule cu un aspect ingrijit?

Pentru cuticule de revista trebuie sa renuntam in primul rand la taierea lor. Cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei de infectii, actionand ca un instrument protector. Indepartarea corecta a acestora se face folosind un exfoliator pentru cuticule, un betigas de portocal pentru impingerea lor, si un ulei de cuticule pentru hranire.  Uleiul de cuticule se foloseste seara inainte de culcare deoarece are timp sa actioneze  cateva ore in timpul noptii.  Veti observa ca dupa numai doua saptamani rezultatele sunt mai mult decat vizibile.

 

Vizual: imabeautygeek