Secretul genelor false

Fie ca avem in vedere un eveniment special, ori de ce nu, folosirea lor zilnica, tintim un look dramatic, de diva, sau unul natural cu priviri seducatoare, genele false sunt un element esential in arsenalul frumusetii. Monica Mihail, make-up artist si brand manager Too Faced (Sephora) ne ajuta cu cateva sfaturi pretioase pentru alegerea si aplicarea corecta a genelor false.

 

gene-false

 

Cate tipuri de gene false putem folosi acasa?

M.M.: De preferat sunt genele false banda, mult mai usor de aplicat, dar se pot folosi si genele false tip smocuri, insa aplicarea acestora pentru unele persoane este mai dificila.

 

Daca ne gandim la sanatatea ochilor si genelor, ce ar trebui sa avem in vedere?

M.M.: Daca trebuie sa vorbim strict de sanatatea ochilor si a genelor, nu genele false sunt o problema, dar cred ca ar trebui sa acordam o mare atentie gelului pe care il folosim.

 

Genele false banda se pot refolosi? Si daca da, de cate ori?

M.M.: Da, se pot refolosi de doua sau trei ori, dar de fiecare data cand le indepartam se vor curata cu apa calduta sau demachiant pentru ochi.

 

Cum ne alegem dimensiunea potrivita la genele false banda, ce ne facem daca sunt mai lungi decat ochiul? Si cate smocuri ar trebui sa aplicam pentru un look rafinat?

M.M.: Dimensiunea trebuie sa fie in concordanta cu forma ochilor si cu efectul dorit. Daca genele sunt mai lungi, le aplicam din coltul interior al ochiului catre cel exterior pe baza genelor, vedem care este dimensiunea corecta, si daca depaseste linia naturala a genelor se vor taia cu o foarfecuta pentru a ajunge la dimensiunea dorita. Pentru genele tip smoc tinem cont de intensitatea genelor naturale. In cazul unor gene rare aplicam 20 pana la 25 de smocuri, iar in cazul unor gene dese aplicam 10 pana la 15 smocuri pentru fiecare ochi.

 

Daca purtam gene false folosim mascara? Le rimelam?

M.M.: Putem rimela genele, mai ales in cazul in care genele naturale sunt deschise ca si nuanta. Mascara se poate folosi inainte si dupa aplicarea genelor false.

 

Cum trebuie sa indepartam machiajul daca avem gene false?

M.M.: In cazul in care avem gene banda, se indeparteza genele si dupa aceea demachiem ochii. Pentru genele tip smocuri in cazul in care dorim sa le tinem mai multe zile, indepartam machiajul de pe pleoapa cu o cotoneta ce contine demachiant. Daca dorim sa indepartam machiajul si genele, pe o cotoneta punem o cantitate considerabila de demachiant bifazic, inchidem ochiul, folosim cotoneta pe pleoape si la baza genelor, tinem cateva minute, dupa aceea cu miscari descedente indepartam genele si machiajul.

 

Cum se aplica corect genele false banda?

M.M.: Dupa ce ne-am asigurat ca dimensiunea este corecta, aplicam un strat subtire de gel pe banda genelor si lasam cateva secunde sa actioneze. Cu ajutorul unei pensete vom aplica genele in banda la baza genelor naturale, din coltul interior catre cel exterior.

 

Dar cele smoc?

M.M.: Pentru cele smocuri se pune o cantitate mica de gel pe un capac si cu ajutorul unei pensete vom prinde un smoc si vom trece baza astuia prin gel, iar dupa aceea il vom aplica intre genele naturale.

 

Vizual: Make Up For Ever/Sephora